Kim haklı?

Şu sıralar ABD’de devam eden FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda uğraş sürerken; futbolun ‘akil adamları’ maç takvimi konusunda ikiye bölündü.
Zira bir taraf futbolcuların ağır maç temposunda sağlıklı kalamayacakları görüşünü savunurken, öbür taraf da artan ekonomik yükün faturasını futbolculara kesti.
RUMMENIGGE: “AĞLAMAYI BIRAKIN”
Yoğun maç takvimi konusunda en keskin fikirlere sahip olan isim kuşkusuz Karl-Heinz Rummenigge… Bayern Münih yöneticisi olan Alman efsane, artan maç sayısının sebebinin şahsen futbolcular olduğu görüşünde.

Karl-Heinz Rummenigge – Bayern Münih

“Oyuncular şikayet etmeyi bırakmalı.” diyen Rummenigge “Bulunduğum tüm mukavele pazarlıkları her vakit tek bir tarafa gidiyor: Daha fazla para! Fakat bu parayı bir yerden çıkarmamız gerekiyor. Yalnızca oyunculardan değil, tıpkı vakitte menajerlerden de bahsediyorum. Bu durum futbolcuların kendi kendilerine kurdukları bir tuzak.” sözlerini kullanmıştı.

KLOPP: “FUTBOLDA UYGULANAN EN BERBAT FİKİR”
Alman futbol adamının bu görüşüne karşı en sert muhalefeti ise bir öteki Alman çalıştırıcı Jurgen Klopp yapıyor.
Liverpool periyodunda de ağır maç trafiğinden şikayet eden Klopp, FIFA Kulüpler Dünya Kupası için “Futbolda uygulanan en berbat fikir” sözlerini kullandı.
Jurgen Klopp ayrıyeten “Bu işlerle ilgisi olmayan beşerler bir şeyler uyduruyor. Sonuçta kıymetli olan oyundur, etrafındaki ögeler değil. Geçen yıl Copa America ve Avrupa Şampiyonası vardı, bu yıl Kulüpler Dünya Kupası var ve gelecek yıl da Dünya Kupası olacak. Bu durum oyuncular için ne fizikî ne de zihinsel olarak gerçek bir güzelleşme manasına gelmiyor. Gelecek dönem oyuncuların daha evvel hiç yaşamadıkları sakatlıklar yaşayacağından korkuyorum.” diye konuştu.


Jürgen Klopp – Red Bull Global Futbol Direktörü

Kloop’un bir periyot ezeli rakibi olan Pep Guardiola da eski meslektaşına katılırken “Daha fazla dinlenmek daha kaliteli oyun manasına geliyor.” tabirlerini kullandı.

1 DÖNEMDE 90 MAÇ
Uluslararası Profesyonel Futbolcular Dernekleri Federasyonu (FIFPRO), farklı bir araştırmayı da göz önünde bulunduruyor.
FIFPRO’ya nazaran seçkin seviyedeki oyuncular, kulüp ve ulusal grup misyonları dahil olmak üzere yaklaşık 80 maça çıkmak zorunda kalacak. Buna hazırlık maçları ve Kulüpler Dünya Kupası üzere tertipler da eklenince sayı 90’ı bulabilecek.
GENÇ OYUNCULAR RİSK ALTINDA
Takip edilen 1.500 oyuncunun %54’ünün tıbbi sonların üzerinde çok iş yüküne maruz kaldığı belirtilen raporda, genç oyunculara da farklı bir parantez açıldı.


Jude Bellingham – İngiltere

Yeni jenerasyon oyuncuların evvelki nesillere nazaran çok daha genç yaşta çok iş yükü altına girdiği belirtilirken; iki farklı ekolden 4 farklı oyuncu şöyle kıyaslandı:
İngiltere’de David Beckham, 21 yaşına gelmeden evvel 54 maça çıkarken Jude Bellingham 21 yaşında 251 resmi maça çıktı.
Almanya’da Michael Ballack, 21 yaşından evvel 4.175 dakika forma giyerken, Florian Wirtz 21 yaşında 11.500 dakika oynadı.
Günümüzde ‘bacasız endüstri’ haline gelen ve maliyetlerin her geçen gün arttığı futbolda; yöneticiler ile oyunun mimarları ortak bir noktada buluşabilecek mi, bunu vakitle göreceğiz… Bugünkü oyunun şimdilik geçerli olan denklemi ise kolay: Daha fazla maç = Daha fazla para.
beinsports.com.tr / Mahmut Kecin
İlginizi Çekebilir:Beşiktaş, Tammy Abraham’ın İstanbul’a geleceğini duyurdu!
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saman alevi gibi yanan kariyer ve dünya tarihine geçme fırsatı: Antony
Kenan Yıldız için çılgın transfer söylentisi! Bonservis bedeli…
“Galatasaray’ın atakları bugün bizi şaşırttı”
Heliton’un golü VAR’a takıldı
Fenerbahçe ve Galatasaray’ın UEFA’dan elde ettiği gelir ortaya çıktı
Jose Morais: “Çok çalışıyoruz ve…”
Deneme Bonusu Veren Siteler | © 2025 |